Specialistische jeugdhulp

Zorgaanbieders KOOS Utrecht en Spoor030 leveren de specialistische jeugdhulp in alle Utrechtse wijken. Utrecht organiseert zo de zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen in Utrecht nog meer op maat en dichtbij, ook de specialistische jeugdhulp.

Binnen de specialistische teams van KOOS en Spoor030 werken onder andere de orthopedagoog, systeemtherapeut en (GZ-) psycholoog in alle Utrechtse buurten. Dat maakt een intensieve samenwerking mogelijk met het gezin en andere betrokkenen, zoals huisarts, buurtteam, school, sportclub, familie en vrienden. Een specialist kan bijvoorbeeld meedenken met de gezinswerker van het buurtteam, zonder dat er een verwijzing of overdracht nodig is. De specialist en de partijen uit de basiszorg werken als team samen met en voor de cliƫnt waardoor er zo min mogelijk sprake is van overdracht, nieuwe intakes, enzovoorts.
Hulp en ondersteuning wordt eenvoudig, tijdig en zo intensief als nodig geboden. De zorg kan op school, thuis of op de voetbalclub in de buurt geboden worden. Op deze manier organiseert Utrecht de jeugdzorg eenvoudig, op maat en meer samenhangend.

Meer informatie

Hebt u vragen? Stel uw vraag dan per mail aan jeugd@utrecht.nl. Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden, uiterlijk binnen 5 werkdagen.

Hulp en contact Inkoop aanvullende zorg

Telefoon

14 030