Wat kunt u doen als iemand eenzaam is?

Praten over eenzaamheidsgevoelens is moeilijk. Het voelen, erkennen en uitspreken van gevoelens van eenzaamheid lucht op en kan een opening zijn om vereenzaming te doorbreken. Maakt u zich zorgen over iemand waarvan u vermoedt dat die eenzaam is? Maak contact vanuit oprechte interesse en zonder oordeel.

Dat kunt u doen door vragen te stellen als:  

  • Hoe gaat het met je? Wat heb je vandaag gedaan?
  • Waar ben je verdrietig over? Is er iets waar je mee zit?
  • Waar word je blij van? Wat was een mooi moment?
  • Kan ik iets voor je doen of betekenen?

Deze vragen staan ook op de infokaart eenzaamheid (pdf, 985 kB). Wilt u een aantal exemplaren van deze infokaart verspreiden? Stuur dan een e-mail dan naar info@nizu.nl.

Verschillende wijken hebben informatie over de acties en buurtinitiatieven in hun wijk verzameld op een platform:

Aansluiten bij een actie of bij Utrecht Omarmt

Wilt u zich aansluiten bij een van de voorbeeldacties of samen met anderen een actie starten? Wilt u uw kennis en ervaring delen, bespreken wat nodig is en welke acties -samen of alleen- effectief zijn? Sluit u dan aan bij UtrechtOmarmt. U kunt ook de LinkedInpagina van Utrecht Omarmt volgen of u aanmelden voor de nieuwsbrief van Utrecht Omarmt om op de hoogte te blijven van de activiteiten.

Initiatief starten

Hebt u voor het starten van uw initiatief geld nodig? Kijk dan op www.utrecht.nl/initiatief. Daar vindt u ook nog andere mogelijkheden voor ondersteuning.

Hulp en contact Eenzaamheid

E-mail

eenzaamheid@utrecht.nl

Telefoon

14 030