Lees voor

Utrechtse aanpak eenzaamheid

Ruim 1 op de 10 volwassen in Utrecht voelt zich ernstig eenzaam. Hiervan is 38% sociaal eenzaam. Dat betekent dat deze mensen contact met anderen missen. Dat zijn te veel stadsgenoten.

Daarom hebben we besloten tot een gezamenlijke aanpak om dit percentage te verminderen. De kern van de aanpak is: op tijd zien wanneer iemand eenzaam is en daar zelf of samen iets aan doen.

Utrecht Omarmt

Sinds 2019 werken partners in de stad samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen. Dit doen zij vanuit het netwerk Utrecht Omarmt. In dit netwerk zijn bedrijven, bewonersinitiatieven, cultuur-, sport-, studenten-, zorg- en welzijnsorganisaties vertegenwoordigd. Bent u met uw organisatie ook in Utrecht actief met het verminderen van eenzaamheid? Sluit u dan aan bij Utrecht Omarmt en kijk op www.utrechtomarmt.nl. Op de website vindt u informatie over eenzaamheid, ervaringsverhalen, data van bijeenkomsten en trainingen over eenzaamheid en een overzicht van de netwerkpartners.

Evaluatie

In juli 2020 hebben we onze gezamenlijke aanpak geëvalueerd. Bekijk de evaluatie over de periode september 2019 tot juli 2020 én onze aanbevelingen voor 2021.

Inspiratie

Laat u inspireren door de voorbeelden van acties van verschillende partijen in de stad. Lees de ervaringsverhalen over Utrechters en eenzaamheid en kijk wat u zelf kunt doen of met anderen. Zo maken we samen het verschil.

 

Hulp en contact Eenzaamheid

E-mail

eenzaamheid@utrecht.nl

Telefoon

14 030