Zorgen over geld? Praten helpt

Praten over geldzorgen helpt. Er zijn in Utrecht nog steeds te veel inwoners met financiële zorgen. Een handreiking en workshops helpen professionals en inwoners om geldzorgen te signaleren en bespreekbaar te maken.

Handreiking Signaleren van Geldzorgen

Bent u professional of vrijwilliger en wilt u weten hoe u geldzorgen bespreekbaar maakt? Het Lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht schreef hier samen met de gemeente een handreiking over. In deze handreiking leest u wat signalen zijn van geldzorgen en hoe u het gesprek kunt starten.

Bekijk de handreiking op de website van de Hogeschool Utrecht

Herkent u de signalen? Komt u andere signalen tegen? Hoe gaat u hier mee om? Praat mee via de LinkedIn groep Zorgen over geld? Praten helpt – Utrecht

Workshops

Voor professionals en vrijwilligers organiseert Budgetvaardig in opdracht van gemeente Utrecht workshops over het bespreekbaar maken van geldzorgen.

Aanmelden voor workshops

Wilt u zich buiten de geplande workshops graag opgeven voor een workshop, of een workshop aanbieden aan uw collega’s? Mail dan naar samenschuldenvrij@utrecht.

Format voor presentatie en beeldmerk

Organiseert u een activiteit? Of communiceert u naar professionals of inwoners over armoede, schulden of geldzorgen? Laat zien dat u de beweging een warm hart toedraagt en gebruik ons PowerPoint-format voor uw presentatie. Stuur een mail naar samenschuldenvrij@utrecht.nl. Dan sturen wij u het format graag toe via WeTransfer.

Of gebruik ons beeldmerk. Dit kunt u toevoegen aan de eigen huisstijl van uw organisatie en mag u vrij gebruiken, maar niet aanpassen

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie