Stadsteam Back Up

Stadsteam Back Up helpt en ondersteunt alle Utrechters en mensen uit de regio U16 die dakloos zijn. Zij gaan actief op zoek naar dakloze mensen in Utrecht en helpen hen met de eerste opvang en het regelen van praktische zaken als nachtopvang, dagopvang, medische hulp, eten, een briefadres en geldzaken (basiszorg daklozen). Daklozen kunnen bij Stadsteam Back Up terecht voor hulp en advies over wonen, zorg, schulden en inkomen.

Stadsteam Back Up doet een intake met de dakloze. Samen met een vast contactpersoon bepalen ze dan wat er nodig is. Vervolgens koppelt Stadsteam Back Up de dakloze aan de juiste instanties.

In Stadsteam Back Up werken professionals die daklozen op een passende manier en met expertise op het gebied van dakloosheid begeleiden. 

Het draait om de cliënt

De basiszorg voor daklozen wordt vanaf 2021 uitgevoerd door Stichting Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht, onder de naam Stadsteam Back Up. Voor de dakloze verandert er niets aan de dienstverlening.

Stadsteam Back Up heeft 2 teams; een team volwassenen voor mensen vanaf 27 jaar (voorheen Stadsteam Herstel) en een team jongvolwassenen voor mensen van 18 tot 27 jaar (voorheen Back UP). Het uitgangspunt is dat de basiszorg rond de dakloze, ongeacht leeftijd, op een passende manier is georganiseerd. Dakloze mensen krijgen op deze manier snel hulp.

Voordelen

  • snelle hulpverlening aan daklozen 
  • 1 aanspreekpunt voor de cliënt, ongeacht leeftijd
  • 1 intake en 1 plan
  • expertise op het gebied van alle vragen van daklozen
  • korte lijnen tussen hulpverleners en partners

Inloopspreekuren

Team volwassenen

Herstart

Nieuwegracht 92, open op werkdagen van 11.00 - 12.00 uur.

Stadskantoor

Stadsplateau 1, open van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 10.00 uur, melden bij de aanmeldzuil, op het bonnetje staat de wachtruimte.

Team jongvolwassenen

Lauwersteeg 2 (zijstraat Oudegracht), open op werkdagen van 13.00 – 14.00 uur behalve op woensdag.

Hulp en contact Stadsteam Back Up