Voor wie is hulp bij schulden anders geregeld
Inwoners vragen via het buurtteam of via de gemeente schulddienstverlening aan. Er zijn een aantal doelgroepen, waarvoor hulp bij schulden anders geregeld is, zoals jongeren, ondernemers, (ex-)gedetineerden en (ex-)daklozen.
Ondernemers met financiële problemen
Bekijk plekken waar ondernemers terecht kunnen voor (financiële) ondersteuning
(Ex) dak- en thuislozen en thuiswonenden met een combinatie van verstandelijke beperking, zware psychiatrische problemen en/of verslavingsproblematiek
Als gespecialiseerde hulpverlening nodig is meldt het buurtteam inwoner aan bij Stadsgeldbeheer. Stadsgeldbeheer is onderdeel van stichting De Tussenvoorziening en biedt:
- budgetbeheer
- budgetbegeleiding
- schuldhulpverlening
(Ex) gedetineerden
Stadsgeldbeheer ondersteunt gedetineerden in een penitentiaire inrichting. Na detentie is begeleiding via het buurtteam mogelijk.
Inwoners met begeleiding via Lister, Victas, of Tussenvoorziening
De woonbegeleider neemt voor hulp bij schulden contact op met het buurtteam. Het buurtteam regelt een gesprek voor woonbegeleider, medewerker van de gemeente, en inwoner. Een buurtteammedewerker neemt eventueel ook deel aan het gesprek.
Mbo-scholieren
Mbo-scholieren kunnen zich voor hulp bij schulden melden bij het buurtteam. Zij kunnen voor advies ook terecht of bij het Financieel Spreekuur. Stagiaires van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening Hogeschool Utrecht verzorgen dit spreekuur samen met vrijwilligers. De spreekuren zijn op het ROC, Vondellaan 174 en MBO Utrecht, Australiëlaan 23. Doorverwijzing vanuit het Financieel Spreekuur is naar het Jeugdteam Mbo (via buurtteam Dichterswijk/Rivierenwijk).
Inwoners met een beschermingsbewindvoerder
De bewindvoerder kan een klant direct aanmelden voor schulddienstverlening via schulddienstverlening@utrecht.nl.
Hulp en contact Werk en inkomen
Telefoon
14 030
Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.30 uur