Voor maatwerkvoorzieningen in de definitie van de WMO 2015 wordt aan de cliënt een eigen bijdrage gevraagd. Met uitzondering van de opvang berekent en in het CAK de bijdragen. Om dit te kunnen doen hebben zij informatie nodig van de zorgaanbieders of gemeente.
Ambulante begeleiding en kortdurend verblijf
De eigen bijdrage over de geleverde zorg levert u zelf aan bij het CAK.
Dagbegeleiding 67+
Voor de eigen bijdrage dagbegeleiding 67+ (inclusief eventueel vervoer dagbegeleiding) hoeft u niets aan te leveren bij het CAK. Deze geeft de gemeente Utrecht door aan CAK, op basis van de start- en stopberichten. Deze eigen bijdrage is gebaseerd op een vast bedrag per maand, ongeacht de aanwezige dagdelen. Dit vaste bedrag is bepaald op gemiddeld 5 dagdelen per week met een no-show van 25%.
Wanneer een cliënt langer dan 6 weken afwezig is, verzoeken wij u dit door te geven bij de gemeente Utrecht (backofficezorg via mSafe) daarmee gaat de cliënt niet definitief uit zorg maar kunnen wij wel de Eigen Bijdrage stopzetten.
Arbeidsmatige activering
De cliënten met een toewijzing Arbeidsmatige Activering hoeven in 2016 geen eigen bijdrage te betalen. U hoeft dus geen informatie over deze klanten door te geven aan het CAK.
Beschermd wonen
De eigen bijdrage voor de intramurale zorg geeft de gemeente Utrecht door aan CAK, op basis van de start- en stopberichten.
Voor de extramurale begeleiding (op basis van toewijzing door RT 15A02 en 15A08) dient u dit zelf te doen omdat dit geleverde uren betreft. De code hiervoor is opgenomen in de bijgevoegde productcodelijst.
De gegevens die nodig zijn voor de berekening van de lage eigen bijdrage voor het Volledig Pakket Thuis kan in de WMO niet meer aan het CAK worden doorgegeven. Deze zorg zal u eveneens op basis van de geleverde uren begeleiding en persoonlijke verzorging aan het CAK moeten doorgegeven.
Opvang
Indien u opvang levert, berekent en int u zelf de eigen bijdrage.