Verhalen met routes Dansen met AH

“We hebben al een poosje contact met wooncomplex De Dame voor 55-plussers, waarvan veel bewoners bij ons boodschappen doen,” zegt Sophia Papadopoulos van het AH-filiaal in winkelcentrum Rokade. “Af en toe doen we iets leuks voor de bewoners, bijvoorbeeld een lunch verzorgen. Deze keer werd het - in samenwerking met Het Danspaleis en met steun van de gemeente - een dansmiddag. Bezoekers van ons filiaal betaalden spontaan mee aan de kosten door het doneren van hun statiegeldbonnen. Zo merkten we dat een buurtinitiatief om mensen met elkaar in contact te brengen veel gehoor vindt.”

Route

Haltes

Waaraan zie je dat iemand vereenzaamd is, wat zijn de signalen? Waar moet u op letten als buurman, supermarktmedewerker, kapper of notaris? En aan wie kunt u die signalen doorgeven om ondersteuning op gang te brengen? Met lokale ondernemers, vrijwilligers en zorgprofessionals ontwikkelen we trainingen en tools waarmee eenzaamheid beter is te signaleren.

Op welke plekken in de buurt komt iedereen? Waar ontmoeten mensen elkaar? Welke organisaties of ondernemers kunnen op een simpele manier bijdragen aan de leefbaarheid van hun buurt? Zulke vragen kunnen verrassende verbindingen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een bezorgdienst die jongeren met een beperking naar de sportvereniging brengt of aan een supermarkt die bij de koffieautomaat een tafel neerzet voor een gesprek met het buurtteam.

Hulp en contact Eenzaamheid

E-mail

eenzaamheid@utrecht.nl

Telefoon

14 030