Congresgangers dragen bij aan 'Utrecht zijn we samen'

Op dinsdag 11 oktober 2016 organiseerde de gemeente Utrecht het congres ‘Utrecht zijn we samen’ over het voorkomen van polarisatie en radicalisering.

Het ochtendprogramma, gericht op de Utrechtse context, leverde al direct mooie resultaten op. Zoals bijvoorbeeld een groot aanbod van stageplekken en organisaties die laten onderzoeken of hun communicatie wel inclusief genoeg is. Deelnemers bleken graag bijdragen te willen leveren aan de uitvoering van het actieplan ‘Utrecht zijn we samen’ (pdf, 3,1 MB).

Het middagprogramma was gericht op landelijke ontwikkelingen. Zo konden deelnemers uit het hele land workshops volgen van experts op het gebied van polarisatie en radicalisering, waaronder Beatrice de Graaf en Micha de Winter. Deze twee sprekers zijn de vaste leden van de Taskforce die het Utrechtse bestuur gedurende vier jaar gaat adviseren over het tegengaan van polarisatie en radicalisering. De Taskforce is een initiatief van Beatrice de Graaf en Micha de Winter, die naast hen komend jaar ook bestaat onderwijsvertegenwoordigers Marja Blom en Eric van Dorp.

Minister Asscher, ook aanwezig, deed de oproep "Laten we de moed niet opgeven en dwars door de grimmige nieuwsberichten heenkijken." Burgemeester Van Zanen sloot het congres af met de woorden: "Vandaag bundelen we de krachten, dat deden we gisteren en dat doen we morgen ook."

Meer weten over het congres:

Videoverslag congres 'Utrecht zijn we samen'

 

Hebt u vragen of tips? Stuur een mail naar uzws@utrecht.nl.

Hulp en contact Utrecht zijn we samen

Telefoon

030 - 286 28 32

E-mail

uzws@utrecht.nl