Hulp bij geldzorgen voor jongeren

Schulddienstverlening van de gemeente heeft een team Jongeren. Door schulden hebben jongeren veel stress. Dat maakt het moeilijk om bezig te zijn met hun toekomst. Team Jongeren helpt jongeren hun financiën weer op orde te krijgen. Dan kunnen zij weer verder met hun studie, werk of dagbesteding. Hoe eerder zij hulp zoeken, hoe beter.

Voor wie is de hulp van team Jongeren?

Deze hulp is voor alle Utrechtse jongeren van 18 tot 27 jaar met geldzorgen of schulden. Het maakt niet uit of een jongere inkomen heeft uit studiefinanciering, werk of een uitkering.

Welke hulp kunnen wij bieden?

 1. Eenmalig advies
 2. Oplossing voor schulden

Als in het eerste gesprek duidelijk is dat een jongere schulden heeft, geven wij een advies. De jongere kan budgetbeheer krijgen om de financiën stabiel te maken. Wij hebben ook aandacht voor activatie. Denk daarbij aan werk, scholing, dagbesteding en financiële zelfredzaamheid. En wij kunnen ook budgetcoaching aanbieden.

Hoe kunnen jongeren zich aanmelden voor onze hulp?

 • Jongeren kunnen met geldzorgen of schulden naar het buurtteam in de buurt gaan. De contactgegevens staan op: www.buurtteamsutrecht.nl. Als een jongere al een begeleider heeft bij een andere organisatie kunnen ze ook daar naartoe gaan.
 • De begeleider van buurtteam of andere organisatie meldt de jongere aan voor een 3-gesprek met het team Jongeren.

Welke hulp kan de jongere krijgen?

 • Samen met de jongere en begeleider brengen wij de geldzaken, schulden en vragen in kaart.
 • Wij kijken welke hulp of oplossing het best past in de situatie van de jongere.
 • Als het nodig is doen wij een voorstel aan de schuldeisers voor het oplossen van de schulden.
 • Als de schuldeisers akkoord gaan, is de jongere binnen 3 jaar schuldenvrij.
 • De jongere, begeleider en trajectbegeleider van team Jongeren maken samen een plan van aanpak voor de toekomst van de jongere.
  Bijvoorbeeld over het volgen van een opleiding, een (bij)baan of stappen naar werk.
 • Wij kunnen budgetcoaching aanbieden. Daarin leert de jongere geldzaken goed te regelen.

Met wie werken wij samen in onze hulp?

Wij werken samen met de vaste begeleider van de jongere uit het buurtteam, Back Up, Jongerenwerk Utrecht, of een andere begeleidende organisatie van de jongere.
Een goede samenwerking tussen jongere, begeleider en trajectbegeleider van team Jongeren is belangrijk. Daarom maken wij bij de start afspraken op maat. Bijvoorbeeld over hoeveel begeleiding de jongere krijgt.

Aanmelden

Begeleidt u een jongere en wilt u die aanmelden bij team Jongeren? Stuur dan een e-mail naar schulddienstverlening@utrecht.nl Zet in het onderwerp: 'aanmelding team Jongeren Schulddienstverlening'. Of bel ons via 030 - 286 52 11. Wij plannen dan zo snel mogelijk een 3-gesprek.

Meer informatie

Stuur dan een e-mail naar schulddienstverlening@utrecht.nl en zit in het onderwerp: 'vragen voor team Jongeren Schulddienstverlening'. Of bel ons via 030 - 286 52 11.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht
 

Alle contactinformatie